Nieuws     Publicaties     Downloads     Links & tips Sitemap
 

Links

Wilt u meer weten over het werkgebied en onderzoek van het Reumafonds? Bezoek dan de website via www.reumafonds.nl of via www.reumaresearch.nl

Beroepsverenigingen

Reumatologen en reumaverpleegkundigen/consulenten vergaderen regelmatig over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandeling van RA. Dit gebeurt zowel op nationaal, europees als internationaal niveau. Onderstaande links geven een overzicht van de meest bekende verenigingen en congressen:

De Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR)

Nederlandse Health Professionals in de Reumatologie (NHPR)

The European League Against Rheumatism (EULAR)

The American College of Rheumatology (ACR)

Koninklijke Belgische Vereniging voor Reumatologie

British Society for Rheumatology 

Tip: Adviseer een medicijndoos

Voor mensen die dagelijks medicijnen gebruiken kan een medicijndoos helpen bij het juist innemen van de medicatie. Door de doos 1x per week correct te vullen hoeven patiënten de rest van de week niet meer te bedenken welk geneesmiddel ze op welk tijdstip in moeten nemen. Medicijndozen zijn er voor grote en kleine tabletten, met een dagindeling of een weekindeling en met schuifknopjes of drukknopjes.
De keuzewijzer op internet kan patiënten helpen een  juiste keuze te maken.


Tip: Bereken fractuur risico's

U kunt het 10-jaars risico op fracturen bij uw patienten berekenen met de nieuwe FRAX-tool van de WHO. Dit kan u helpen bij de beslissing of preventieve behandeling de moeite waard is.

 
Design by: 3en3.nl